Pažitka
Název:

Salát s pečenou dýní a balsamicovým kaviárem

vegetariánský recept


Salát s pečenou dýní a balsamicovým kaviárem


Ingredience:
Ingredience:
dýně Hokkaido200 g
rukola60 g
kuličky mozzarelly10 ks
balsamica50 ml
pytlík čiré želatiny1 ks
citronová šťáva1 lžička
olivový olej lžíce
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Recept ze soutěže Podzim s Whirlpoolem z blogu Zrzka v kuchyni.

Dýni nakrájíme na půlměsíčky, dáme na plech vyložený pečícím papírem, osolíme, pokapeme olivovým olejem a pečeme asi 15 min na 200 stupňů. 
Do vyšší sklenice nalijeme asi 1dcl slunečnicového/řepkového oleje a dáme na půl hodiny do mrazáku. 
Po uplynutí půl hodiny si začneme připravovat balsamico. 
Balsamico nalijeme do mini kastrůlku a přidáme 1/4 sáčku želatiny. Promícháme, zapneme střední plamen a jakmile začne bublat, tak asi 30sekund mícháme a pak odstavíme. Vyndáme z mrazáku sklenici s olejem a pomalu do ní začneme lžící kapat svařené balsamico. Pak olej přecedíme přes cedník a máme hotovo. 
Rukolu promícháme s olivovým olejem, citrónovou šťávou a lehce osolíme. Nakonec rukolu, dýni a mozzarellu naservírujeme na talíř a posypeme balsamicovým kaviárem.

Doboru chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Zrzka v kuchyni

    zavřít okno