Ingredience: | |
dýně Hokkaido | 200 g |
rukola | 60 g |
kuličky mozzarelly | 10 ks |
balsamica | 50 ml |
pytlík čiré želatiny | 1 ks |
citronová šťáva | 1 lžička |
olivový olej | lžíce |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
Recept ze soutěže Podzim s Whirlpoolem z blogu Zrzka v kuchyni.
Dýni nakrájíme na půlměsíčky, dáme na plech vyložený pečícím papírem, osolíme, pokapeme olivovým olejem a pečeme asi 15 min na 200 stupňů.
Do vyšší sklenice nalijeme asi 1dcl slunečnicového/řepkového oleje a dáme na půl hodiny do mrazáku.
Po uplynutí půl hodiny si začneme připravovat balsamico.
Balsamico nalijeme do mini kastrůlku a přidáme 1/4 sáčku želatiny. Promícháme, zapneme střední plamen a jakmile začne bublat, tak asi 30sekund mícháme a pak odstavíme. Vyndáme z mrazáku sklenici s olejem a pomalu do ní začneme lžící kapat svařené balsamico. Pak olej přecedíme přes cedník a máme hotovo.
Rukolu promícháme s olivovým olejem, citrónovou šťávou a lehce osolíme. Nakonec rukolu, dýni a mozzarellu naservírujeme na talíř a posypeme balsamicovým kaviárem.
Doboru chuť!