

| kuřecí křídla | 6 ks |
| ledový salát | |
| menší rajče | 4 ks |
| červená paprika | 2 ks |
| bílá paprika | 1 ks |
| červená cibule | 1/2 ks |
| vinný ocet | kapka |
| sýr Grana Padano | |
| kapary | 10 ks |
| hrubozrnná sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| Zálivka: | |
| sojová omáčka | 5 lžic |
| olivový olej (já jsem dával ořechový) | 3 lžíce |
| čili paprička | 1/2 ks |
| pasta wasabi (nebo víc čili) | dle chuti |
| česnek | 2 stroužky |
| šťáva z limetky | 1/2 ks |
| bazalka | 6 lístků |
| Ingredience: |
Salát nemusí být jen "zeleninová" nuda bez masa. O to větší pochoutka je to díky vypečeným křidélkům.
Připravíme si suroviny a jdeme na to! :-)
Do misky nalijeme sojovku, do ní přidáme olej, limetkovou šťávu, prolisujeme česnek, přidáme pastu wasabi, najemno pokrájenou čili papričku a mletý pepř.
Rajčata zbavíme zelených "bubáků" řezem do písmene "V".
Cibuli nakrájíme na proužky.
Do pekáčku (zapékací mísy) vložíme křídla s rajčaty a posypeme cibulí.
Křidélka pomažeme marinádou. Stejně tak i rajčata. Zakápneme vinným octem (cca jednou lžící), posypeme hrubozrnou solí a nasekanými lístky bazalky (nebo oblíbených bylinek) a dáme péct na 160 stupňů na jednu hodinu.
Mezitím nakrájíme ledový salát, papriky na proužky a smícháme s pečenými a vychladlými křidélky a rajčaty. Posypeme sýrem a podle chuti nesekanými čili papričkami.
PŘEJI DOBROU CHUŤ !
Podrobné info: