Pažitka
Název:

Salát s pečenými rajčátky, tuňákem a mozzarellou


Salát s pečenými rajčátky, tuňákem a mozzarellou


Ingredience:
Ingredience:
filé z tuňáka Calvo v olivovém oleji1 balení (200 g)
menší cuketa1 ks
cherry rajčátka dle potřeby
mozzarella1 balení
olivový olej trochu
hrubozrnná mořská sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř špetka
čerstvá bazalka dle chuti
Postup přípravy:

A máme tady opět salát, tentokrát ve středomořském stylu. Teď v létě se budou na mém blogu objevovat častěji, protože co jiného si v létě připravit k obědu nebo k večeři, než lehký a osvěžující salátek. Pečená rajčata miluji a mohla bych je jíst jen tak samotné. V salátu krásně doplňují chuť tuňáka a mozarelly. A pokud do něho přidáte navíc ještě grilovanou cuketu a čerstvě nasekanou bazalku, vykouzlíte úžasný salát, který si budete chtít připravovat znova a znova.

Cherry rajčátka omyjeme a překrojíme napůl. Takto překrojená rajčátka naskládáme vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem, posypeme solí, pepřem a pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 30 minut. Cuketu nakrájíme na tenká kolečka a na troše olivového oleje je ogrilujeme z obou stran. Hotová a upečená rajčátka naservírujeme na talíř, přidáme grilovanou cuketu, tuňáka a natrhanou mozzarellu. Vše zakápneme olivovým olejem, podle chuti dosolíme a ozdobíme nasekanou bazalkou. Salát podáváme jen tak samotný nebo s opečenou bagetkou. 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno