

| Ingredience: | |
| římský salát | 4 listy |
| řapíkatý celer | 2 stonky |
| hruška | 1 ks |
| rukola | hrstka |
| granátové jablko | pár zrnek |
| hoblinky parmezánu | dle chuti |
| Zálivka: | |
| rostlinný olej | 1 lžíce |
| med | 1 lžička |
| citronová šťáva | 1 lžíce |
| nasekané lístky meduňky | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
Kombinaci zeleniny s ovocem v salátech miluju. Tenhle vznikl vlastně náhodou, když bylo potřeba zlikvidovat zásoby v lednici před odjezdem na dovolenou. A je skvělej!
Salát omyjeme a natrháme do mísy. Řapíkatý celer oloupeme škrabkou a nakrájíme na plátky. Přidáme kousky hrušky a rukolu.
Zálivku získáme smícháním všech ingrediencí. Nejprve metličkou rozmícháme med s olejem, pak přidáme citronovou šťávu, bylinky, sůl a pepř. Připravený salát promícháme se zálivkou, posypeme granátovým jablíčkem a parmezánem a můžeme servírovat, třeba s celozrnnými krekry.