Pažitka
Název:

Salát s řapíkatým celerem a hruškou


Salát s řapíkatým celerem a hruškou


Ingredience:
Ingredience:
římský salát4 listy
řapíkatý celer2 stonky
hruška1 ks
rukola hrstka
granátové jablko pár zrnek
hoblinky parmezánu dle chuti
Zálivka:
rostlinný olej1 lžíce
med1 lžička
citronová šťáva1 lžíce
nasekané lístky meduňky dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Kombinaci zeleniny s ovocem v salátech miluju. Tenhle vznikl vlastně náhodou, když bylo potřeba zlikvidovat zásoby v lednici před odjezdem na dovolenou. A je skvělej!

Salát omyjeme a natrháme do mísy. Řapíkatý celer oloupeme škrabkou a nakrájíme na plátky. Přidáme kousky hrušky a rukolu.
Zálivku získáme smícháním všech ingrediencí. Nejprve metličkou rozmícháme med s olejem, pak přidáme citronovou šťávu, bylinky, sůl a pepř. Připravený salát promícháme se zálivkou, posypeme granátovým jablíčkem a parmezánem a můžeme servírovat, třeba s celozrnnými krekry.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Mona Jaoua

    zavřít okno