Pažitka
Název:

Salát s zelenou čočkou a ořechy


Salát s zelenou čočkou a ořechy


Ingredience:
Ingredience:
míchaný salát70 g
vařená francouzská čočka100 g
vlašské ořechy1 hrst
Na červenou řepu:
pečená čer. řepa / vařená1 ks
balzamikoý krém s granátovým jablkem3 lžíce
sůl1 špetka
pepř čerstvý mletý1 špetka
Dresink:
olivový olej1 lžíce
med1 lžíce
dijónská hořčice1 lžíce
sůl1 špetka
čerstvý mletý pepř1 špetka
Postup přípravy:

Zelená čočka je pro mě v poslední době surovina, kterou se snažím minimálně jednou týdně zařadit do svého jídelníčku. Nejčastěji ji připravuji v kombinaci se salátem nebo jako přílohu k rybě nebo masu.

Čočku si uvaříme v osolené vodě podle návodu.
Mezitím si nakrájíme uvařenou červenou řepu na kostičky. Poté ji osolíme, opepříme a ochutíme balzamikovým krémem. Necháme chvíli marinovat.
V misce si umícháme dresink smícháním olivového oleje, medu, dijonské hořčice, soli a pepře.
Míchaný salát si dáme do větší mísy a smícháme s dresinkem. Nandáme ho na větší talíř, zasypeme čočkou, poklademe červenou řepou a vlašskými ořechy.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno