Ingredience: | |
míchaný salát | 70 g |
vařená francouzská čočka | 100 g |
vlašské ořechy | 1 hrst |
Na červenou řepu: | |
pečená čer. řepa / vařená | 1 ks |
balzamikoý krém s granátovým jablkem | 3 lžíce |
sůl | 1 špetka |
pepř čerstvý mletý | 1 špetka |
Dresink: | |
olivový olej | 1 lžíce |
med | 1 lžíce |
dijónská hořčice | 1 lžíce |
sůl | 1 špetka |
čerstvý mletý pepř | 1 špetka |
Zelená čočka je pro mě v poslední době surovina, kterou se snažím minimálně jednou týdně zařadit do svého jídelníčku. Nejčastěji ji připravuji v kombinaci se salátem nebo jako přílohu k rybě nebo masu.
Čočku si uvaříme v osolené vodě podle návodu.
Mezitím si nakrájíme uvařenou červenou řepu na kostičky. Poté ji osolíme, opepříme a ochutíme balzamikovým krémem. Necháme chvíli marinovat.
V misce si umícháme dresink smícháním olivového oleje, medu, dijonské hořčice, soli a pepře.
Míchaný salát si dáme do větší mísy a smícháme s dresinkem. Nandáme ho na větší talíř, zasypeme čočkou, poklademe červenou řepou a vlašskými ořechy.
Dobrou chuť!