Pažitka
Název:

Salát Waldorf

vegetariánský recept


Salát Waldorf


Ingredience:
Ingredience:
řapíkatý celer3 stonky
středně velká červená jablka2 ks
červené hrozny (nejlépe bezsemenné) hrst
nahrubo nasekané vlašské ořechy hrst
citronová šťáva1 lžíce
bílý jogurt (bezlaktózový)2 lžíce
Postup přípravy:

Pokud jste ještě nikdy neochutnali salát Waldorf, je čas to napravit. Je to jediný salát, který si připravuji i na podzim nebo v zimě, protože je plný vitamínů a já bez něj zkrátka nedokážu žít. Spojení šťavnatých jablíček, aromatického celeru a sladkých hroznů je jednoduše geniální. Do klasického salátu Waldorf se přidává navíc ještě majonéza. Já jsem ji vyměnila za bílý jogurt a připravila tak jeho odlehčenější verzi.

Řapíkatý celer omyjeme a nakrájíme ho na kousky. Jablka očistíme, nakrájíme je na kostičky a společně s rozpůlenými hrozny je vsypeme do mísy k řapíkatému celeru. Do salátu přidáme hrst nasekaných vlašských ořechů, bílý jogurt, citronovou šťávu a vše promícháme. Salát rozdělíme do misek a podáváme.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno