

| Igredience: | |
| malá řepa | 4 ks | 
| olej | na pokapání | 
| hruška | 1 ks | 
| vlašské ořechy | 5 ks | 
| řepkový virgin olej | 1,5 lžíce | 
| balzamikový ocet | 1 lžička | 
| med | 1 lžička | 
| zakysaná smetana | 2 lžíce | 
Většinou začnu být hodně kreativní ve chvíli, kdy se snažím jíst o trochu zdravěji.
Saláty jsou pro experimenty ideálním materiálem a jíst každý den ten samý by nebavilo ani největšího milovníka stereotypů.
Řepu jsem oloupala a nastrouhala robotem na tenké plátky. Vyskládala jsem je na pečícím papírem vyložený plech a pokapala olejem. Pekla jsem na 180 °C na horkovzduch do měkka a ještě trochu déle pro opečenější chuť.
Hrušku jsem nakrájela na tenčí plátky a vyskládala je na talíř. Přesypala jsem jí upečenou řepou. V misce jsem vyšlehala olej, ocet a med na zálivku. Salát jsem ochutila několika kydanci zakysané smetany a nahrubo nalámanými vlašskými ořechy. Po přelití zálivkou už stačilo jen vyfotit a sníst.
Podrobné info: