Pažitka
Název:

Salát z červené řepy s kozím sýrem


Salát z červené řepy s kozím sýrem


Ingredience:
Ingredience:
střední řepa2 ks
rukola nebo polníček2 hrsti
jablko1 ks
vlašské ořechy velká hrst
olivový olej dle potřeby
tymián1 lžíce
krém balsamicocca 1 lžíce
tekutý med1 lžička
kozí sýr80 g
sůl dle chuti
pepř špetka
citron pár kapek
Postup přípravy:

Milovníci salátů si určitě přijdou na své. Kozí sýr, pečená řepa a všechny ingredience jsou prostě výbornou kombinací, po které se nebudete cítit v žádném případě těžce. Tak pojďme společně na to.

Řepu oloupeme a nakrájíme na plátky, posypeme tymiánem, pokapeme olivovým olejem, sůl, pepř a dáme do trouby vyhřáté na 180-200 stupňů. Cca po 20 min plátky otočíme. Mezitím si oloupeme jablko a zbavíme jádřinců, nakrájíme na osminy nebo širší měsíčky a přidáme k řepě asi v půlce pečení.
Pečeme celkově do změknutí řepy, asi 40 min.
V mezičase si do mísy nachystáme rukolu (polníček) a ořechy (já je jen rozlámu na osminy) a nakrájíme si sýr.
Jakmile jsou řepa a jablko hotové, nakrájíme na kousky vyhovující velikosti, přidáme do mísy, zakápneme balsamicem, medem a olivovým olejem, nahoru dáme kousky sýra, pokud je to moc sladké, dá se zakápnout citronem. Případně lze dle chuti opět dosolit a opepřit.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Kateřina Machálková

    zavřít okno