Pažitka
Název:

Salát z červené řepy s kuřecím masem


Salát z červené řepy s kuřecím masem


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí maso200 g
rýže120 g
červená řepa200 g
vejce4 ks
sůl špetka
pepř špetka
grilovací koření špetka
jarní cibulka2 ks
majonéza60 g
Postup přípravy:

Dobrý tip na zpracování červené řepy, dobrý tip na lehkou a zdravou večeři pro všechny ženušky dychtící po té "správné linii".

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, zakápneme trochou oleje a necháme chvilku uležet v lednici. Poté zprudka orestujeme a uložíme na stranu. Červenou řepu uvaříme doměkka, po zchladnutí oloupeme a nahrubo nastrouháme. Vajíčka uvaříme natvrdo a po vychladnutí prolisujeme přes mřížku (na brambory). Rýži uvaříme. Všechny ingredience dobře promícháme. Ochutíme solí a pepřem a spojíme majolkou. Pro ještě zdravější verzi použijeme kysanou smetanu. Můžeme nechat chvíli vychladit a před podáváním na talíři posypeme jarní cibulkou.

Linii zdar! Nazdar! 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lucie Horková

    zavřít okno