Pažitka
Název:

Salát z červené řepy s nivou

vegetariánský recept


Salát z červené řepy s nivou


Ingredience:
Ingredience:
červená řepa2 větší bulvy
niva150 g
česnek2 - 3 stroužky
zakysaná smetana1 kelímek
sůl špetka
pepř špetka
vinný ocet pár kapek
olivový olej trochu
Postup přípravy:

Přidávám zase jeden receptík na úpravu červené řepy, která je v poslední době mou velkou oblíbenkyní a to nejen proto, že červená řepa má velmi nízký obsah kalorií, malé množství tuku a žádný cholesterol, ale protože mi prostě chutná.

Bulvy řepy omyjeme, odkrojíme "bubáky", osolíme, zakápneme olivovým olejem, přidáme snítku rozmarýnu, zabalíme do alobalu a pečeme v troubě cca hodinu. Po vychladnutí ji oloupeme a nakrájíme na kousky nebo na hrubo nastrouháme. Smícháme s nastrouhanou nivou, přidáme prolisovaný česnek a smícháme se zakysanou smetanou. Podle chuti dochutíme solí, pepřem a vinným octem. Salát necháme hodinu v chladu. Můžeme si ho dát samotný jen tak, nebo s čerstvou bagetkou, výborný je i ke grilovanému masu.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Milena Jandusová

    zavřít okno