Pažitka
Název:

Salát z grilovaného masa a zeleniny s tarhoňou


Salát z grilovaného masa a zeleniny s tarhoňou


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prso nakrájené na proužky1 ks
sušená rajčata v oleji (celá sklenička = 285 g)1/2 skleničky
mladá cuketa nakrájená na 2 cm silné půlměsíčky1/2 ks
sušený česnek1 lžička
uvařená tarhoňa1 hrnek (200 ml)
nakrájená zelená petrželka1 lžíce
nahrubo nastrouhaný tvrdší sýr3 lžíce
Postup přípravy:

Těstovinový rýže, neboli tarhoňa, je skvělá nejen jako příloha, ale skvěle se hodí například do salátů.

Do nádobky dáme olej ze sušených rajčat přidáme česnek, promícháme a přidáme nakrájené maso, cuketu a sušená rajčata. Vše zlehka promícháme, uzavřeme víkem a dáme alespoň na 6 hodin do lednice.
Poté na dobře rozehřáté grilovací pánvi grilujme-maso a cuketu z každé strany 5minut, rajčata 3minuty z každé strany.
Poté nakrájíme na sousta a v míse promícháme s tarhoňou a petrželkou. 
Podle potřeby dochutíme solí a pepřem a na talíři posypeme nastrouhaným sýrem.
Můžeme podávat teplé i studené-záleží na chuti.

Poznámka: Do osolené, vroucí vody na vaření tarhoni, můžeme pro hezkou žlutou barvu přidat na špičku lžičky koření kurkuma.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Drahomíra Kořínková - Kocíková

    zavřít okno