Ingredience: | |
zelí | 1 menší hlávka |
kyselejší jablko | 2 ks |
rybí filé | 150 g |
naložené žampiony | 100 g |
jádra vlašských ořechů | hrst |
sůl | špetka |
mletý pepř | špetka |
olej | 2 lžíce |
citronová šťáva | 1 lžička |
Lehký salát, který se hodí i jako hlavní chod v parných dnech....
Zelí očistíme, omyjeme a vyřízneme tuhý košťál. Potom nakrájíme, nebo nahrubo nastrouháme a dáme do hlubší mísy. Osolíme, promícháme a necháme nejméně 20 minut odležet. Z jablek odstraníme jaderníky, nakrájíme na kostky a pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla. Rybí filé také pokrájíme na kostky, osolíme a dozlatova osmažíme na oleji. Zelí v ruce vymačkáme, přeložíme do jiné nádoby, přidáme připravená jablka, filé, nakrájené žampiony, jemně osolíme, opepříme a promícháme. Ochutíme octem, cukrem, znovu promícháme a zase necháme chvíli odstát.
Před podáváním salát posypeme posekanými vlašskými ořechy.