Pažitka
Název:

Salát z hlávkového zelí, žampionů, jablek a rybího filé


Salát z hlávkového zelí, žampionů, jablek a rybího filé


Ingredience:
Ingredience:
zelí1 menší hlávka
kyselejší jablko2 ks
rybí filé150 g
naložené žampiony100 g
jádra vlašských ořechů hrst
sůl špetka
mletý pepř špetka
olej2 lžíce
citronová šťáva1 lžička
Postup přípravy:

Lehký salát, který se hodí i jako hlavní chod v parných dnech....

Zelí očistíme, omyjeme a vyřízneme tuhý košťál. Potom nakrájíme, nebo nahrubo nastrouháme a dáme do hlubší mísy. Osolíme, promícháme a necháme nejméně 20 minut odležet. Z jablek odstraníme jaderníky, nakrájíme na kostky a pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla. Rybí filé také pokrájíme na kostky, osolíme a dozlatova osmažíme na oleji. Zelí v ruce vymačkáme, přeložíme do jiné nádoby, přidáme připravená jablka, filé, nakrájené žampiony, jemně osolíme, opepříme a promícháme. Ochutíme octem, cukrem, znovu promícháme a zase necháme chvíli odstát.
Před podáváním salát posypeme posekanými vlašskými ořechy.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Remková

    zavřít okno