Pažitka
Název:

Salát z ječných krup a červené řepy

vegetariánský recept


Salát z ječných krup a červené řepy


Ingredience:
Ingredience:
ječné kroupy40 g
vařená červená řepa125 g
baby špenát (asi 35 g)2 hrsti
slunečnicová semínka1 lžíce
mozzarella100 g
citronová šťáva2 lžičky
javorový sirup2 lžičky
olivový olej1 lžíce
sůl špetka
výhonky z řeřichy dle chuti
Postup přípravy:

Salátek se výborně hodí jako lehká varianta oběda, jelikož obsahuje množství polysacharidů i bílkovin, které dodají plno energie do zbytku dne, a přitom jde o pokrm lehce stravitelný, takže se nebudete cítit unaveně a přesyceně. 

Kroupy navíc obsahují hodně vlákniny, sýr vám dodá vápník, řepa je známá se svými pozitivními účinky na játra a zelené doplňky jsou plné cenných vitaminů a minerálů.

Kroupy uvaříme doměkka v osolené vodě. Scedíme a necháme zchladnout. Červenou řepu nakrájíme na kostky asi 1 cm velké. Mozzarellu nakrájíme na drobné kostičky. Z citronové šťávy, javorového sirupu, oleje a soli vymícháme dresing. V míse smícháme špenát, kroupy, nakrájený sýr, slunečnicová semínka a dresing. Na talíři zdobíme řeřichou.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Martina Lancingerová

    zavřít okno