Pažitka
Název:

Salát z listů ledového salátu a rukoly s karamelizovanými jablky, medovo-hořčičným dipem a vlašskými ořechy


Salát z listů ledového salátu a rukoly s karamelizovanými jablky, medovo-hořčičným dipem a vlašskými ořechy


Ingredience:
Ingredience:
ledový salát dle potřeby
rukola dle potřeby
bazalkové pesto dle chuti
sůl špetka
pepř špetka
jablko1/2 ks
třtinový cukr špetka
med dle chuti
dijonská hořčice dle chuti
vlašské ořechy pár
Postup přípravy:

Na přání fanoušků zde dávám také recept na svůj vítězný salát z Třebíče. Vlastně tento recept vznikl docela v rychlosti a lehkém stresu, kdy mi bylo 30 minut před začátkem soutěžního duelu oznámeno, že můžeme používat pouze suroviny ze stánku a moje plány na rychlý nákup byly náhle pryč.

Při pohledu na už značně vybílený stánek jsem říkal Monice, že nejsem Harry Potter, abych z toho co tu máme, něco vyčaroval, Ale nakonec se to povedlo . 

K přípravě potřebujeme ledový salát, který nasekáme na menší kousky a smícháme s rukolou. Ochutíme bazalkovým pestem, na nějž je recept v předchozím článku a osolíme, opepříme. Nakrájíme jablko na tenké plátky a dáme na pánev karamelizovat se špetkou třtinového cukru. Mezitím si zamícháme medovo-hořčičný dip z medu a dijonské hořčice v poměru 2:1. Můžeme použít i plnotučnou hořčici, kde nám poměr stačí 1:1.

Jakmile jablíčka chytnou krásně zlatavou barvu, ozdobíme jimi salát, zakápneme dipem a na závěr navrch nastrouháme a dozdobíme vlašskými ořechy.


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Petr Chudárek

    zavřít okno