

| Ingredience: | |
| řepa velikosti tenisáku | 3 ks | 
| cibule (stejně velká jako řepa) | 1 ks | 
| česnek | 2 - 3 stroužky | 
| olej | 3 lžíce | 
| balsamico | 2 lžíce | 
| třtinový cukr | cca 1 lžíce | 
| čerstvě mletý pepř | špetka | 
| sůl | dle chuti | 
| čerstvý tymián | dle chuti | 
| Dresink: | |
| zakysaná smetana | 1 kelímek | 
| čerstvý kopr | dle chuti | 
| sůl | dle chuti | 
Já mám letos tolik řepy, že už nevím, co s ní. Zavařeno mám 5kg, což bylo 5 bulev ... jojo, i takové velké letos mám. Rozdala už jsem jí taky dost a dneska došlo opět na řepu pečenou, tentokrát s cibulí.
Bulvy řepy omyjeme a slupku oškrábeme škrabkou na brambory. Nakrájíme na osminky a cibuli také. Z oleje, octa, cukru, soli, pepře, posekaného očesneku a lístků tymiánu připravíme marinádu, ve které řepu s cibulí obalíme a vsypeme do pekáčku. Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi hodinu doměkka.
Na dresink smícháme zakysanou smetanu s posekaným koprem a dochutíme solí.
Salát podáváme  teplý i studený přelitý dresinkem.