Pažitka
Název:

Salát z pečené červené řepy a cibule

vegetariánský recept


Salát z pečené červené řepy a cibule


Ingredience:
Ingredience:
řepa velikosti tenisáku3 ks
cibule (stejně velká jako řepa)1 ks
česnek2 - 3 stroužky
olej3 lžíce
balsamico2 lžíce
třtinový cukrcca 1 lžíce
čerstvě mletý pepř špetka
sůl dle chuti
čerstvý tymián dle chuti
Dresink:
zakysaná smetana1 kelímek
čerstvý kopr dle chuti
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Já mám letos tolik řepy, že už nevím, co s ní. Zavařeno mám 5kg, což bylo 5 bulev ... jojo, i takové velké letos mám. Rozdala už jsem jí taky dost a dneska došlo opět na řepu pečenou, tentokrát s cibulí.

Bulvy řepy omyjeme a slupku oškrábeme škrabkou na brambory. Nakrájíme na osminky a cibuli také. Z oleje, octa, cukru, soli, pepře, posekaného očesneku a lístků tymiánu připravíme marinádu, ve které řepu s cibulí obalíme a vsypeme do pekáčku. Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi hodinu doměkka.
Na dresink smícháme zakysanou smetanu s posekaným koprem a dochutíme solí.
Salát podáváme  teplý i studený přelitý dresinkem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno