Pažitka
Název:

Salát z pečené dýně - low carb


Salát z pečené dýně - low carb


Ingredience:
Ingredience:
dýně hokaido500 g
česbnek1 palička
červená cibule2 ks
šalotka2 ks
sůl1 špetka
pepř1 špetka
libeček1 špetka
mix salátů1 sáček
olivový olej2 lžíce
máslo1 lžíce
Na maso:
kuřecí prsa300 g
dijonské hořčice1 lžíce
grilovací koření1 lžička
sůl1 čpetka
pepř1 špetka
červená paprika1 lžička
olivový olej2 lžíce
Dip:
bílý jogurt4 lžíce
majonéza1 lžíce
hladkolistá petržel1 hrstička
pórek zelená část1 hrstička
sušený česnek1 lžička
sůl1 špetka
pepř1 špetka
citronová šťáva1 lžíce
dýňová semínka1 hrstka
Postup přípravy:

Dnes vám představuji můj oblíbený salátek ve verzi low carb. Nejen, že je krásně barevný, ale výborně i chutná!

Dýni na větší kousky upečeme při 180 °C cca 15 min spolu se všemi uvedenými ingrediencemi ( kromě salátu). Dýně ztratí na objemu cca 1/3.

Naložené maso viz. ingredience připravíme na pánvi, dokud není měkké a krásně opečené.

Mezitím si smícháme do mistiřky dip , který je skvělou volbou k ostatním chutím.

Podáváme posypané zprudka opečenými semínky dýně.

Kdo nechce maso, muže místo něj dát například balkánský sýr. V tomto případě dáváme pozor na solení dýně před pečením.

Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Dohnalíková

    zavřít okno