Ingredience: | |
co nejmenší salátové brambůrky se slupkou | 1/2 kg |
jarní cibulka | 2 ks |
salátová okurka | 1/2 ks |
česnek | 2 stroužky |
zakysaná smetana | cca 3 lžíce |
smetana na vaření | 1 lžíce |
bílý vinný ocet | pár kapek |
čerstvý kopr a estragon | dle chuti |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
olej | dle potřeby |
V naší rodině jsou brambory velice oblíbenou přílohou. Proto taky pořád vymýšlím nějaké chutné alternativy, jakou je třeba tento jednoduchý salát z pečených brambor. Je lehký a svěží.
Brambory důkladně omyjeme a cca 5 minut povaříme i se slupkou. Slijeme, zakápneme oleje, promícháme a rozprostřeme na plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 250C a pečeme doměkka. Pak je necháme vychladnout.
Na zálivku vymícháme obě smetany, rozdrcený česnek, osolíme a opepříme podle chuti
Okurku nakrájíme na drobné kostičky, jarní cibulky na kolečka a bylinky posekáme. Brambory překrájíme na poloviny, přidáme k nim zeleninu, bylinky, zakápneme troškou vinného octa a spojíme zálivkou. Dochutíme podle potřeby. Necháme uležet.