Pažitka
Název:

Salát z římských listů se ztraceným vejcem


Salát z římských listů se ztraceným vejcem


Ingredience:
Ingredience:
římské listy1 hlávka
odtučněný tvaroh125 g
mléko100 ml
vejce1 ks
paprika1 ks
salátová okurka1/2 ks
rajče1 ks
ředkvičky pár kousků
jarní cibulka1 ks
sůl špetka
pepř špetka
ocet pár kapek
Postup přípravy:

Výborná lehká večeře....

Dáme vařit vodu, do které přidáme ocet. Připravíme si zálivku z tvarohu, mléka, soli a jemně nakrájené jarní cibulky, dle chuti. Nakrájíme zeleninu, natrháme římské listy a smícháme společně se zálivkou. Voda by nám už měla bublat jako o život, zmírníme tedy plamen, aby voda pořád vřela, ale nechceme z toho Karlovarské vřídlo. Vytvoříme uprostřed vír a vložíme vejce. S přičiněním výru se žloutek obalí v bílku a vznikne nám tzv. ztracené vejce. Vařte 2-3 minuty, aby byl žloutek stále tekutý. Nakonec vejce osolte a opepřete a můžete servírovat.

Energické hodnoty:

Sacharidy 20 g
Bílkoviny 25 g
Tuky 6 g
Energie 250 kcal

Výborná lehká večeře, kterou lze bez problému zařadit jak do redukčního jídelníčku, tak i do běžného stravovacího plánu. Vřele doporučuji.

Tipy: Pokud si nebudete jistí při přípravě ztraceného vejce, můžete jej připravit natvrdo a přimíchat do salátu, což splní nutriční účel, ale nebude to vypadat tak dobře. Pokud zrovna nedržíte dietu, můžete si k tomuto jídlu dopřát např. žitný chléb a zařadit toto jídlo např. jako plnohodnotný oběd.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Robert Maška

    zavřít okno