

| Ingredience: | |
| rukola | 1/2 balení |
| soudková rajčátka San Marzano | 8 ks |
| avokádo | 1/2 ks |
| fenykl | 1/2 ks |
| zelené olivy | dle chuti |
| hoblinky parmazánu | dle chuti |
| Zálivka: | |
| dijonská hořčice s vlašskými ořechy | 1 lžička |
| olivový olej | 2 lžíce |
| červený vinný ocet | 1 lžička |
| mořská sůl | dle chuti |
| čerstvě mletý pepř | dle chuti |
Když je takový vedro, jako poslední dny, člověku se nechce ani dejchat, natož jíst teplý, tučný jídla. Saláty jsou v takovým počasí to nejlepší, čim osvěžit organismus a naštěstí existuje milión kombinací ovoce i zeleniny, takže váš salát nikdy nemusí bejt nudnej.
Vyzkoušejte můj včerejší výmysl se zálivkou s dijonský hořčice s vlašskýma ořechama, kterou jsem objevila v Lidlu a která je neuvěřitelně dobrá!
Avokádo podélně rozpůlíme a vydlabeme lžičkou. Do mísy nakrájíme soudkový rajčata na půlkolečka, přidáme nakrájenej fenykl na proužky, olivy a rukolu. A pak zálivku, kterou získáme vyšleháním všech ingrediencí v emulzi. Prsty vše zlehka promícháme, aby zelenina nebyla zmačkaná. Servírujeme v miskách, s kousky avokáda a hoblinkama parmazánu.
Podrobné info: