Pažitka
Název:

Salát z rukoly s vinným sýrem, jahodami a chřestem

vegetariánský recept


Salát z rukoly s vinným sýrem, jahodami a chřestem


Ingredience:
Ingredience:
rukola2 hrsti
trhané saláty (libovolný mix) hrst
olivový olej1 lžíce
balzamicový ocet2 lžíce
vinný sýr (nebo jiný aromatický sýr)50 g
jahody několik
bílý chřestcca 3 ks
ghí1 lžička
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
Postup přípravy:

Už jste si letos také koupili chřest?! My zítra vyrážíme na chřestové slavnosti do Hostína u Vojkovic, kde bude v prodeji už i český ZELENÝ chřest, na který se celý rok těším ze všeho nejvíc. Pokud taky vyrážíte, nebo stále hledáte inspiraci, jak tuto lahůdku připravit, vyzkoušejte tento skvělý rukolový salát doplněný o čerstvé jahody a aromatický vinný sýr...rychlé, lehké ,svěží jídlo, které si zamilujete!! 

Výhodou salátů je jejich rychlost a jednoduchá příprava, a není tomu jinak ani v tomto případě. Omyjeme si rukolu a ostatní saláty a zatím je přemístíme do mísy. Mezitím si oloupeme chřest, rozkrojíme ho na polovinu a ty ještě překrojíme na půl, aby nám vznikly jakési špalíčky. Na pánvi necháme rozehřát ghí a krátce na něm z obou stran chřest orestujeme. Nezapomene ho z každé strany osolit a opepřit.

Zatímco se restuje chřest, překrájíme na čtvrtiny jahody a sýr na kostičky. Salát promícháme s olivovým olejem a balzamicem a servírujeme posypaný kousky jahod, sýru a máslového chřestu.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Marie Hrázská

    zavřít okno