

| Ingredience: | |
| červená čočka | 50 g |
| střední mrkev | 2 ks |
| celer | 2 řapíky |
| cibule | 1/4 ks |
| česnek | 1 stroužek |
| třtinový cukr | špetka |
| sůl | dle chuti |
| pepř | špetka |
| máslo | kousek |
| petrželka | hrst |
| malá chilli paprička | 1 ks |
| malý srdíčkový salát | 1 ks |
Saláty mám moc ráda. Jak ty, jen z nakrájené zeleniny a dresingu, tak i ty které jsou tepelně upravené. Saláty si člověk může dát jen tak samotné nebo je použít jako lehčí variantu přílohy. Tento salát z teplé zeleniny je plný barev a chutí a skvěle se hodí pro nadcházející jarní dny.
Čočku uvaříme dle návodu na obalu. Vaříme cca 5 minut. Scedíme a dáme stranou. Nakrájíme si mrkev a celer na přibližně stejné kostičky (čím menší, tím lepší). Na másle si osmahneme najemno nakrájenou cibulku, kterou zesklovatíme a pak přidáme prolisovaný česnek. Do směsi cibule a česneku přidáme nakrájenou mrkev a opékáme cca 5 minut. Přidáme špetku cukru a ještě chvíli opékáme. Pak přidáme nakrájený celer a opět opékáme. Nakonec přidáme červenou čočku a nakrájenou chilli papričku a prohřejeme. Směs osolíme a opepříme. Na závěr přimícháme nasekanou petrželku a srdíčkový salát. Podáváme jako samostatný teplý salát nebo jako přílohu.
Podrobné info: