Pažitka
Název:

Salát z teplé zeleniny a červené čočky


Salát z teplé zeleniny a červené čočky


Ingredience:
Ingredience:
červená čočka50 g
střední mrkev2 ks
celer2 řapíky
cibule1/4 ks
česnek1 stroužek
třtinový cukr špetka
sůl dle chuti
pepř špetka
máslo kousek
petrželka hrst
malá chilli paprička1 ks
malý srdíčkový salát1 ks
Postup přípravy:

Saláty mám moc ráda. Jak ty, jen z nakrájené zeleniny a dresingu, tak i ty které jsou tepelně upravené. Saláty si člověk může dát jen tak samotné nebo je použít jako lehčí variantu přílohy. Tento salát z teplé zeleniny je plný barev a chutí a skvěle se hodí pro nadcházející jarní dny.

Čočku uvaříme dle návodu na obalu. Vaříme cca 5 minut. Scedíme a dáme stranou. Nakrájíme si mrkev a celer na přibližně stejné kostičky (čím menší, tím lepší). Na másle si osmahneme najemno nakrájenou cibulku, kterou zesklovatíme a pak přidáme prolisovaný česnek. Do směsi cibule a česneku přidáme nakrájenou mrkev a opékáme cca 5 minut. Přidáme špetku cukru a ještě chvíli opékáme. Pak přidáme nakrájený celer a opět opékáme. Nakonec přidáme červenou čočku a nakrájenou chilli papričku a prohřejeme. Směs osolíme a opepříme. Na závěr přimícháme nasekanou petrželku a srdíčkový salát. Podáváme jako samostatný teplý salát nebo jako přílohu.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno