Pažitka
Název:

Salát z topinambur

vegetariánský recept


Salát z topinambur


Ingredience:
Ingredience:
čerstvé tipinambury1 kg
velká mrkev2 ks
česnek2 stroužky
vejce na tvrdo8 ks
marinované tofu200 g
ílý jogurt250 g
bylinková sůl1 špetka
mletý pepř1 špetka
čerstvá pažitka1 hrstička
mladé výhonky kopřiv1 hrstka
jedlé květy na ozdobu1 hrstička
Postup přípravy:

Topinambury co nejdříve po vykopání vydrhneme kartáčem, později to půjde špatně. Nebo pokud nejsou tak rozvětvené dají se normálně oloupat jako brambory. Nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka. Dobře je hlídejte, jsou najednou uvařené skokově!
Topinambury scedíme do nadoby s opláchnutými kopřivovými výhony a přiklopíme. Pak topinambury necháme v odkryté míse trochu vychladnout. Nastrouháme do nich čerstvou mrkev, utřeme česnek, nakrájíme vejce a tofu, ochutíme. Na závěr vmícháme jogurt, pažitku a scezené kopřivy. Salát jíme čerstvý.


Topinambury co nejdříve po vykopání vydrhneme kartáčem, později to půjde špatně. Nebo pokud nejsou tak rozvětvené dají se normálně oloupat jako brambory. Nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka. Dobře je hlídejte, jsou najednou uvařené skokově!
Topinambury scedíme do nadoby s opláchnutými kopřivovými výhony a přiklopíme. Pak topinambury necháme v odkryté míse trochu vychladnout.
Nastrouháme do nich čerstvou mrkev, utřeme česnek, nakrájíme vejce a tofu, ochutíme.
Na závěr vmícháme jogurt, pažitku a scezené kopřivy. Salát jíme čerstvý.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Andrea Ruňaninová

    zavřít okno