Název:Salát ze špenátových listů se smetanou a česnekovými chipsy
vegetariánský recept
Ingredience:
| Ingredience: |
| čerstvý špenát | 4 hrsti |
| nakrájený pórek | hrst |
| oloupaný česnek | 1 palice |
| smetana 12% | 1 kelímek |
| lněný olej | dle potřeby |
| jemně mletý pepř | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| olej | dle potřeby |
Postup přípravy:Špenát na záhoně roste, jak se říká, jako houby po dešti, a protože mi špenát chutná čerstvý, připravila jsem ho rodině ve formě salátu.
V pánvi rozehřejte olej, rozkrájejte česnek na plátky a opečte jej do hněda. Vyndejte ho bokem a nechte vychladnout.
Do větší misky natrhejte špenát, přidejte pórek, smetanu, sůl, pepř, asi dvě lžíce lněného oleje a opečený česnek. Promíchejte.
Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min
Autor:
zavřít okno