Pažitka
Název:

Salmone con salsa di erbe aromatiche (pečený losos s bylinkami)


Salmone con salsa di erbe aromatiche (pečený losos s bylinkami)


Ingredience:
Ingredience:
losos1 porce
česnek nakrájený na drobno1 stroužek
bazalka nakrájená na drobno pár lístků
hladkolistá petržel nakrájená na drobno pár lístků
šťáva z 1/2 citronu dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olivový olej několik lžic
Postup přípravy:

Včera jsem si připravila naprosto úžasnou večeři. Mého oblíbeného lososa. Jelikož jsem chtěla zkusit něco nového, nahlídla jsem do své italské kuchařky z roku 1989 a inspirovala se jedním receptem, který mě hned na první pohled zaujal. A to svou jednoduchostí.

Tyhle recepty mám nejraději. Italská kuchyně je jich plná a právě tyhle bývají kolikrát ty nejlepší. Už proto, že vám zaberou opravdu málo času. Takže budete potřebovat jenom čerstvý kousek lososa, pár bylinek a samozřejmě extra-panenský olivový olej. A je to! 

Jako přílohu jsem zvolila naprosto jednoduchý salát, který omyjete a roztrháte na malé kousky. Zakápnete balzamikovým octem, extra-panenským olivovým olejem, osolíte, opepříte a přidáte na půlky nakrájená cherry rajčátka. A to všechno pořádně promícháte.

Rybu osolte, opepřete a pomažte olivovým olejem z obou stran. Dejte smažit na rozpálenou pánev. Mezitím si v misce smíchejte olivový olej, bylinky, špetku soli, česnek, citronovou šťávu a větší množství pepře. Nechte odpočívat.

Rybu osmahněte z obou stran. Jakmile je hotová, pokryjte vršek bylinkovou omáčkou a můžete podávat na čerstvém salátu!

TIP: Do bylinkové omáčky můžete přidat ještě rukolu.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Zuzana Miličková

    zavřít okno