Pažitka
Název:

Šalvějové noky s dýní na másle

vegetariánský recept


Šalvějové noky s dýní na másle


Ingredience:
Ingredience:
šalvějové noky350 g
máslo60 g
cibule1 ks
čerstvá šalvěj hrst
dýňová dužina60 g
parmezán dle potřeby
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Dýňová sezóna běží v plném proudu a na dýni narazíme dnes všude. Ať je to velký supermarket, malý krámek či farmářské trhy.

Já kupuji dýni Hokaido, protože je pro mě nejchutnější a vymýšlím s ní jeden recept za druhou. Dělám muffinkykoláčepolévkytěstoviny a teď i noky. Vše naleznete u mě na blogu.
Tuto dýni kupuji na farmářských trzích každou sobotu za 15 kč/kus. Což je pro mě směšná cena, když si vezmu jaké kouzlo se z ní dá udělat.

A jelikož moje těstoviny s dýní a šalvějí mají u nás vždy obrovský úspěch, zkusila jsem udělat i noky s dýní. Šalvějové noky jsem viděla na blogu, který s radostí a chutí čtu a to na KitchenStory.cz. Oni je dělali s kachním prsíčkem a já udělala vege.

Výsledek byl úžasný. Souhra šalvěje v nočku a pak i volně poházené s dýní je opravdu úžasná. Ani nám nevadí, že v jídle není maso a vegetariáni mohou tleskat.

Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve se vrhneme na dýni, to trvá nejdéle. Oloupeme dýni, vydlabeme a nakrájíme na kostičky. Já dělala cca 2 cm x 2 cm.

Rozpálíme si pánev a vložíme na ní půlku dávky másla a orestujeme na jemno pokrájenou cibulku. 

Poté vložíme kostičky dýně a ještě chvilku restujeme. Přidáme sůl a pepř.
Dýni lehce podlijeme a necháme dusit. Hlavně pozor, ať ji nerozvaříte. Raději podlívejte na několikrát.

Nakonec si uvaříme noky. Já si je dělám občas do zásoby a už uvařené si zamrazím. Takže je pouze nechám rozmrazit. 
A noky přidáme do pánve s dýní. Vše důkladně promícháme.

Přidáme lístky šalvěje a zbytek másla.

Až bude dýně na talíři, posypeme ji parmazánem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Kateřina Kuranova - Smooth cooking

    zavřít okno