Pažitka
Název:

Šanghajský (červený) dušený bůček


Šanghajský (červený) dušený bůček


Ingredience:
Ingredience:
vepřový bůček bez kosti a křupek1 kg
olej dle potřeby
palmový cukr (třtinový)1 lžíce
víno Shaoxing (nebo suché sherry)3 lžíce
světlá sojová omáčka2 lžíce
tmavá sojová omáčka1 lžíce
voda2 šálky (300 ml)
sečuánský pepř dle chuti
koření 5 vůní1 lžička
Postup přípravy:

Jedná se o vynikají klasické jídlo Hong Shao Rou. Nebyla bych to ale já, abych si ho tak trochu neupravila podle svého. Jedná se tedy především o přidání koření. Dál jsem ctila recept a vařila jak se má.

Tento recept je jednoduchý jak na suroviny, tak i na přípravu. Zvládne to začátečník a pochutnají si všichni!

Vepřové maso si nakrájejte na kousky velké jako palec. 

V hrnci přelijte vřelou vodou a několik minut povařte. Vyjměte ven a nechte na ubrousku okapat.

Mezi tím si připravte wok. Je potřeba ho řádně rozpálit, aby se vám maso nelepilo ke stěnám.

Na dvou lžících oleje rozpusťte cukr. Nedělejte tmavý karamel, jen ho nechte rozpustit. Přidejte maso a opečte ze všech stran do světle hnědé barvy.
Přidejte ostatní suroviny, stáhněte plamen a pod pokličkou duste 45 - 60 minut.

V průběhu dušení několikrát zamíchejte. Pokud bude potřeba přidat vodu, tak můžete vždy po troškách přilít.

Jakmile je maso měkké, přidejte na intenzitě tepla a nechte odvařit přebytečnou tekutinu. Omáčka zhoustne a krásně obalí maso.

Podávejte s jarní cibulkou a rýží.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno