

| Ingredience: | |
| vepřová plec | 700 g |
| červená cibule | 2 ks |
| paprika (žlutá nebo červená) | 1 ks |
| uzená paprika | dle chuti |
| salsa di peperoncini | 1 lžička |
| olej | dle potřeby |
| kmín | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| červené víno | 150 ml |
| mletý pepř | dle chuti |
| pokrájené jablko | 1 ks |
| okapané kysané zelí | 500 g |
| hraška | na zahuštění |
| voda nebo vývar | 400 - 450 ml |
Taky to tak máte, že vás popadne chuť na něco hodně dobrého, ale současně jiného, než tradičně připravujete? Víno i jablka udělají své ve spojení s masem a zelím.
V talkovém hrnci na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájené cibule. Přidáme na kostky pokrájenou vepřovou plec a kmín. Maso osmahneme, osolíme, přidáme lžičku salsy di peperoncici a přisypeme uzenou papriku. Maso nám pustí krásnou šťávu.
Promícháme, přidáme cca 400 ml vody a tlakový hrnec uzavřeme a tlakujeme cca 15 - 20 minut. Maso se sosem přelijeme po této době do druhé nádoby. Přidáme pokrájené zelí, pokrájenou papriku a malinko zakápneme červeným vínem. Zamícháme. Přidáme kostičky oloupaného jablka a dál dusíme. Hrašku (nebo hladkou mouku) smícháme s vodou nebo s vývarem z kostí a přilijeme k masu a zelí. Dál vaříme ještě asi 10 minut.
Podrobné info: