Pažitka
Název:

Segedínský guláš na víně s jablky


Segedínský guláš na víně s jablky


Ingredience:
Ingredience:
vepřová plec700 g
červená cibule2 ks
paprika (žlutá nebo červená)1 ks
uzená paprika dle chuti
salsa di peperoncini1 lžička
olej dle potřeby
kmín dle chuti
sůl dle chuti
červené víno150 ml
mletý pepř dle chuti
pokrájené jablko1 ks
okapané kysané zelí500 g
hraška na zahuštění
voda nebo vývar400 - 450 ml
Postup přípravy:

Taky to tak máte, že vás popadne chuť na něco hodně dobrého, ale současně jiného, než tradičně připravujete? Víno i jablka udělají své ve spojení s masem a zelím.

V talkovém hrnci na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájené cibule. Přidáme na kostky pokrájenou vepřovou plec a kmín. Maso osmahneme, osolíme, přidáme lžičku salsy di peperoncici a přisypeme uzenou papriku. Maso nám pustí krásnou šťávu.

Promícháme, přidáme cca 400 ml vody a  tlakový hrnec uzavřeme a tlakujeme cca 15 - 20 minut. Maso se sosem přelijeme po této době do druhé nádoby. Přidáme pokrájené zelí, pokrájenou papriku a malinko zakápneme červeným vínem. Zamícháme. Přidáme kostičky oloupaného jablka a dál dusíme. Hrašku (nebo hladkou mouku) smícháme s vodou nebo s vývarem z kostí a přilijeme k masu a zelí. Dál vaříme ještě asi 10 minut.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno