Pažitka
Název:

Sekaná s hovězím masem a zeleninou (od 1 roku)

dětská jídla


Sekaná s hovězím masem a zeleninou (od 1 roku)


Ingredience:
Ingredience:
hovězí maso mleté500 g
mrkev100 g
celer100 g
jarní cibulka2 ks
vejce1 ks
čočková i jiná mouka50 g
pepř1 špetka
sůl1 špetka
majoránka1 špetka
Postup přípravy:

Díky spolupráci s Russell Hobbs mi přišel nový multifunkční hrnec, a protože jsem byla hodně zvědavá na jeho schopnosti v rámci funkce pomalého vaření, hned jsem do něj šoupla pomalit sekačku. Ta je totiž z pomaláče prostě nejlepší, zůstává krásně šťavnatá. A tady máme výsledek. Každopádně – pokud na tyto výstřelky moderní kuchyňské techniky netrpíte, vůbec nevadí, recept vám bude fungovat i v případě, že si sekačku připravíte úplně klasicky v troubě.

Mrkev a celer očistěte a nastrouhejte nahrubo, cibuli nasekejte na tenké proužky. Vše společně s vejcem a kořením přidejte do masa a zahustěte moukou. Pro tento recept jsem použila mouku čočkovou, každopádně fungovat by vám měl i s jakoukoliv jinou, klidně i bezlepkovou. Z masové hmoty uválejte šišku a po stranách ji pěkně uhlaďte.

Umístěte do nádoby, přiklopte poklicí a zapněte. Pokud používáte pomalý či multifunkční hrnec, nastavte na low zhruba na 8 hodin. Do pomalého hrnce není nutné sekanou podlévat, nicméně pokud vám to z nějakého důvodu nedá, můžete přidat opravdu jen malinko vody. Třeba tak o velikosti panáka. Pokud chcete více zapéct povrch a napodobit tak troubu, na poslední cca 2 hodiny můžete odklopit poklici přístroje a nechat unikat páru, případně můžete na závěr použít funkci pečení, pokud to váš přístroj umožňuje.

Pokud připravujete sekanou klasicky, pak umístěte šišku do pekáčku, podlijte trošku větším množstvím vody než jako doporučuji u pomalení, a přikryjte alobalem či víkem. Pečte tak hodinku na 180°C, případně jinak dle zkušeností s vlastní troubou. Na poslední čtvrt hodinky můžete víko odklopit a více opéct na kůrčičku.




Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno