Pažitka
Název:

Sekaná zapečená v listovém těstě


Sekaná zapečená v listovém těstě


Ingredience:
Ingredience:
mleté maso (syrové sekané)cca 600 g
listové těsto - vyválené2 balení
velká cibule3 ks
třtinový cukr120 g
vinný ocet80 ml
olivový olej1 lžíce
vejce1 ks
koření či semínka na posypání
Postup přípravy:

Dnes vám ukážu, jak lze povýšit sekanou zase o level výš. Zkuste ji zabalit do listového těsta, posypat semínky či oblíbeným kořením a upéct. 

Záměrně neuvádím recept na přípravu sekané, neb ji má každý rád jinak. Takže si podle toho, jak máme rádi, připravíme cca 600 g sekané.

Cibuli nakrájíme na slabší kolečka, v pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejeme lžíci oleje, přidáme cibuli a na středním plameni restujeme do měkka asi 10 minut. Přidáme cukr, ocet a vaříme dalších 15 minut. Odstavíme stranou a necháme vychladnout.

Listové těsto rozvineme na plech a dáme na něj 6 kopečků sekané.

Na každý kopeček sekané dáme 1/6 karamelizované cibule Přiklopíme druhým plátem těsta, v mezerách mezi kopečky k sobě přitiskneme a rádýlkem rozřežeme. Kraje k sobě přitiskneme vidličkou. Těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme buď kořením, nebo semínky.

Dáme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme dozlatova asi 30 minut.

Před servírováním našikmo rozřízneme.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno