Pažitka
Název:

Selečí na česneku


Selečí na česneku


Ingredience:
Ingredience:
selečí kolínka8 - 12 ks
česnek8 stroužků
cibule2 ks
dobrý vývar3/4 l
čerstvý pepř1/4 lžičky
sůl1/4 lžičky
chlazené máslo50 g
hladká mouka50 g
sádlo2 lžíce
Postup přípravy:

Selátko nemusí skončit jenom na tyči rožně, ale můžete si jej připravit i doma. Například kolínka vás mohou chuťově vystřelit až do nebes.

Na sádle si orestujeme nakrájenou cibuli a ke konci restování vložíme utřený česnek tak na dvě minuty a vše zalijeme vývarem. Kolínka naskládáme do pekáčku a zalijeme připravenou směsí. Dusíme přikryté asi 1a1/2 hodiny a poté odkryjeme a pečeme do barvy. Po upečení stáhneme z vrchu tuk, ze kterého uděláme trošku tmavší jíšky. Studenou jíšku dáme do vařícího výpeku, pořádně prošleháme a zavaříme alespoň 10 minut. Jako příloha se hodí špekový knedlík (videorecept ZDE), bramborový knedlík, ale také brambory nebo kaše. Podávat můžeme například také s listovým špenátem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Milan Šesták

    zavřít okno