Pažitka
Název:

Semifreddo s tvarohem a cookies


Semifreddo s tvarohem a cookies


Ingredience:
Ingredience:
vejce1 ks
žloutek3 ks
krupicový cukr100 g
vanilkový tvaroh250 g
smetana ke šlehání250 ml
cookies sušenky velká hrst
strouhaná čokoláda na ozdobu
drcené cookies na ozdobu
Postup přípravy:

Necpat se v létě zmrzlinou je trestné!!!

Kdybych měla teploměr, řekla bych vámna kolik stupňů celsia se vyšplhal. Protože tato vymoženost do naší domácnosti ještě nedorazila, bude muset stačit, když napíši jen jedno slovo - VEDRO! 
 
Vedro, sluníčko a azurové nebe! Naštěstí jsem byla včera v noci velmi šikovná a zásobila jsem mrazák vším, co budeme dnes potřebovat! Je plný zmrzliny a ledových kostek. Jak už jsem zmiňovala, koupila jsem si F.O.O.D. magazín a objevila tam recept na toto úžasné semifreddo. A neposlat ho dál, by byl v takovém počasí hřích. 
 
Příprava tohoto semifreda je jednoduchá, ale nebudu vám lhát, trošku se našleháte. :-) Vejce a žloutky nejprve dejte do misky, společně s dření vyškrábnutou z vanilkového lusku a cukrem. Do kastrůlku dejte vařit vodu a na něj pak postavte misku s vaječnou směsí. 
 
Vše šlehejte elektrickým šlehačem na pářecca 8 minut. Poté misku sundejte z páry a dál šlehejte dokud směs nevychladne. Do vaječné pěny zapracujte tvaroh. Já použila vanilkový tvaroh s rozinkami z Lidlu. Ten není sice úplně hladký, ale zmrzlina má pak zajímavou strukturu. 

Ušlehejte smetanu a také ji zapracujte do vaječné směsi. Nakonec vmíchejte na větší kusy rozdrcené sušenky. (V originál receptu je použita hořká čokoláda, verze se sušenkami mi je však sympatičtější, proto jsem čokoládu zvolila jen na ozdobu.)  

Hotový krém vlijte do formy na chlebíček (ideálně hranaté) a dejte minimálně na 5 hodin do mrazničky. Až bude zmrzlina ztuhlá, vyklopte ji, ozdobte a užívejte léta.  

Dobrou chuť přeji a letím do bazénu!  
Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Barbora Venháčová

    zavřít okno