Pažitka
Název:

Semínkový chléb


Semínkový chléb


Ingredience:
Ingredience:
slunečnicová semínka130 g
ovesné vločky130 g
dýňová semínka20 g
lískové oříšky (nahrubo nasekané)70 g
lněná semínka60 g
sezamová semínka40 g
chia semínka25 g
psyllium (rozpustná vláknina)25 g
himalájská sůl2 lžičky
vinný ocet1 lžíce
med1 lžíce
kokosový olej3 lžíce
voda350 ml
Postup přípravy:

Dlouhou dobu mě lákalo tento recept vyzkoušet. V situaci, kdy mě zdravotní důvody donutily omezit bílou mouku, přišel jeho čas. A když jsem ho poprvé upekla, věděla jsem, že si ho budu ráda péct znovu a znovu.

V momentě, kdy jsem dala fotku tohoto semínkového zázraku na Instagram, ozvalo se mi mnoho z vás a chtěli jste po mně recept. Těsto receptů je na internetu spousta, ale každý si vždy přizpůsobí množství jednotlivých semínek a oříšků podle své chuti. I já jsem ho zkoušela ve více variantách a vždy se povedl. Určitě budu ráda, když mi dáte vědět, jak vám tato moje kombinace chutnala.

1. Do mísy dáme všechny sypké suroviny. 

2. V druhé misce si připravíme vlažnou vodu smíchanou s kokosovým olejem, solí, medem a vinným octem, přidáme k sypké směsi a krátce promícháme. 

3. Těsto na chléb přendáme do dobře vymazané formy (nejlépe kokosový olejem a dobře upěchujeme.

4. Takto připravený chléb necháme nejméně dvě hodiny (případně přes noc) odležet.

5. Chléb pečeme na 180 stupňů cca hodinu (pokud máte formu silikonovou, v polovině pečení chleba překlopte na mřížku a dopečte bez formy, aby byl povrch křupavý).

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno