Pažitka
Název:

Sférifikované rajčatové ravioly


Sférifikované rajčatové ravioly


Ingredience:
Roztok na srážení kaviáru:
voda1 l
calcin5 g
Tekutina na přípravu sféry
tekutina500 ml
citras2,6 g
algin5 g
Postup přípravy:

Ravioly v molekulární gastronomii, víte o čem je řeč?

Roztok na srážení kaviáru
Do vody nasypeme 5 g calcinu, necháme rozpouštět a poté rozmixujeme do úplného rozpuštění.

Tekutina na přípravu sféry
Tekutinu smícháme s citrasem a alginem a rozmixujeme. Je důležité zbavit se bublinek vzniklých při mixování. Poté pomocí např. špičky čajové lžičky dávkovat do roztoku. Do ztuhlých raviol pomocí injekční stříkačky plníme ocet balsamico.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy20 min

Autor:
Jakub Lev

    zavřít okno