

| Ingredience: | |
| měkká a hodně zralá rajčata | 800 g |
| červený paprikový lusk | 1 ks |
| cibule | 1 ks |
| kuřecí vývar na podlití | trochu |
| vejce | 4 - 5 ks |
| mletá skořice | špetka |
| mletý hřebíček | špetka |
| sůl | špetka |
| drcený pepř | špetka |
| olivový olej | trochu |
| hladkolistá petržel | trochu |
Shakshuka je v podstatě něco jako arabská verze leča. Připravuje se na více způsobů, s menšími rozdíly. Základ je však všude stejný - měkká, hodně zralá rajčata a několik vajec.
Za těch pár let, co se pohybuji v arabském světě, jsem si shakshuku přizpůsobila k obrazu svému a zjednodušila na minimum. Je možné přidat lilek, cuketu nebo pálivou papričku.
Drobně pokrájenou cibuli jemně osolíme a na olivovém oleji zvolna (asi 10 minut) restujeme. Přidáme na kostičky pokrájenou papriku a párkrát promícháme. Poté vmícháme na kostičky pokrájená spařená a oloupaná rajčata, skořici, hřebíček a pepř. Podlijeme vývarem, podle potřeby dosolíme a pod pokličkou dusíme do měkka.
Na směs rozbijeme několik vajec (nemícháme!), která osolíme a pod pokličkou dusíme do uvaření vajec. Nakonec vše posypeme drobně posekanou hladkolistou petrželí.
Podrobné info: