

| Ingredience: | |
| barevná paprika | 4 ks |
| sušená rajčata | 6 ks |
| kapary | 1 lžíce |
| ančovička | 4 ks |
| česnek | 2 stroužky |
| čerstvá bazalka a petrželka | hrstka |
| Zálivka: | |
| šťáva z paprik | veškerá zachycená |
| olivový olej | 3 lžíce |
| ocet balsamico | 1,5 lžíce |
| sůl | špetka |
| citronová šťáva | trocha |
Čím více barev papriky, tím pestřejší salát....
Papriky pečeme pod grilem ze všech stran, dokud se nám na slupce nezačnou tvořit černé puchýře. Papriky vložíme do mikrotenového sáčku a uzavřeme, aby se zapařily. Poté je snadno oloupeme, vyjmeme jádřince a veškerou šťávu z paprik uchováme do zálivky.
Papriky nakrájíme na kousky, přidáme k nim kapary, posekané ančovičky, sušená rajčata, česnek, petrželku s bazalkou a promícháme s připravenou zálivkou. Můžeme podávat vlažné nebo necháme rozležet v lednici.