

| Ingredience: | |
| morkové kosti | 2 ks |
| naložená nastrouhaná kořenová zelenina v soli | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| slupka od cibule | dle chuti |
| paprika | 1 ks |
| rajče | 1 ks |
| jarní cibulka | 1 ks |
| mražený hrášek | dle chuti |
| těstovinová rýže | dle potřeby |
Pokud máte chuť na pořádně silný vývar, není nic lepšího než jej připravit z morkových kostí, které jsou v případě vývaru nenahraditelnou surovinou.
Morkové kosti uvaříme společně s paprikou, rajčetem, slupkou od cibule a jarní cibulkou. Kosti vyjmeme a ponecháme si morek na knedlíčky.
Do vzniklého vývaru přidáme naloženou strouhanou zeleninu v soli (nebo čerstvou zeleninu), kterou předem propláchneme od soli a zavaříme těstovinovou rýži.
Přidáme hrášek a ještě krátce povaříme. Ochutíme solí a pepřem. Na závěr přidáme nať z jarní cibulky.
Podrobné info: