

| Ingredience: | |
| vepřové masité kosti | 600 g |
| mrkev | 2 ks |
| petržel | 1 ks |
| pórek | dle chuti |
| řapíkatý celer | dle chuti |
| mražený hrášek | hrst |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| bobkový list | 2 ks |
| celý pepř | 2 kuličky |
| kurkuma | špetka |
| voda | dle potřeby |
| nudle | na zavaření |
| petrželka | dle chuti |
| pažitka | dle chuti |
Nevím proč, ale takto to mám celý svůj život. V zimě i v létě, když mám uvařenou polévku, jsem ráda, že mám něco teplého v žaludku k obědu i k večeři. Ať už se jedná o zeleninové či masové vývary, polévky mi vždy pěkně uklidní žaludek a je mi po nich skvěle.
Vepřové kosti uvaříme s vodou a kořením doměkka. Polévku přecedíme. Do čistého vývaru vložíme pokrájenou zeleninu. Zavaříme hrášek na cca 5 minut. Polévku osolíme, opepříme a přidáme uvařené scezené nudle.
Nakonec ještě přidáme petrželku a pažitku a můžeme podávat.
Podrobné info: