Pažitka
Název:

Silný vývar z vepřových kostí s barevnou zeleninou a nudlemi


Silný vývar z vepřových kostí s barevnou zeleninou a nudlemi


Ingredience:
Ingredience:
vepřové masité kosti600 g
mrkev2 ks
petržel1 ks
pórek dle chuti
řapíkatý celer dle chuti
mražený hrášek hrst
sůl dle chuti
pepř dle chuti
bobkový list2 ks
celý pepř2 kuličky
kurkuma špetka
voda dle potřeby
nudle na zavaření
petrželka dle chuti
pažitka dle chuti
Postup přípravy:

Nevím proč, ale takto to mám celý svůj život. V zimě i v létě, když mám uvařenou polévku, jsem ráda, že mám něco teplého v žaludku k obědu i k večeři. Ať už se jedná o zeleninové či masové vývary, polévky mi vždy pěkně uklidní žaludek a je mi po nich skvěle.

Vepřové kosti uvaříme s vodou a kořením doměkka. Polévku přecedíme. Do čistého vývaru vložíme pokrájenou zeleninu. Zavaříme hrášek na cca 5 minut. Polévku osolíme, opepříme a přidáme uvařené scezené nudle. 

Nakonec ještě přidáme petrželku a pažitku a můžeme podávat.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno