

| Ingredience: | |
| vepřové kosti | 4 ks |
| mrkev | dle potřeby |
| petržel | 1 ks |
| celer | 1/2 ks |
| kurkuma | špetka |
| cherry rajčátka | 2 ks |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| bobkový list | 2 ks |
| nové koření | 2 - 4 kuličky |
| petrželka | dle chuti |
| Nočky: | |
| vejce | 2 ks |
| sůl | dle chuti |
| hrubá mouka nebo krupička | dle konzistence |
Když vařím vývar, přidávám do něj slupku z cibule nebo rajčata, abych měla polévka nejen krásnou barvu, ale i výbornou chuť a pořádnou sílu.
Do tlakového hrnce vložíme kosti, oškrábanou kořenovou zeleninu, snítku celerové a petrželové natě, bobkové listy, koření, rajčata a sůl.
Zavřeme poklicí a tlakujeme cca 20 minut. Když sundáme poklici, přecedíme zeleninu, vyndáme koření a kosti. Zeleninu pokrájíme na kousky, rajčátka nám dodají pěknou barvu i chuť a vše pokrájené vložíme zpět do vývaru.
Můžeme také zeleninu vyjmout a povařit ve vývaru ještě jinou zeleninu.
Zavaříme do vývaru noky z vajec a hrubé mouky (krupičky).
Nakonec přidáme nasekanou petrželku a můžeme podávat.
Podrobné info: