Pažitka
Název:

Silný vývar z vepřových kostí se zeleninou a nočky


Silný vývar z vepřových kostí se zeleninou a nočky


Ingredience:
Ingredience:
vepřové kosti4 ks
mrkev dle potřeby
petržel1 ks
celer1/2 ks
kurkuma špetka
cherry rajčátka2 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
bobkový list2 ks
nové koření2 - 4 kuličky
petrželka dle chuti
Nočky:
vejce2 ks
sůl dle chuti
hrubá mouka nebo krupička dle konzistence
Postup přípravy:

Když vařím vývar, přidávám do něj slupku z cibule nebo rajčata, abych měla polévka nejen krásnou barvu, ale i výbornou chuť a pořádnou sílu.

Do tlakového hrnce vložíme kosti, oškrábanou kořenovou zeleninu, snítku celerové a petrželové natě, bobkové listy, koření, rajčata a sůl. 

Zavřeme poklicí a tlakujeme cca 20 minut. Když sundáme poklici, přecedíme zeleninu, vyndáme koření a kosti. Zeleninu pokrájíme na kousky, rajčátka nám dodají pěknou barvu i chuť a vše pokrájené vložíme zpět do vývaru. 

Můžeme také zeleninu vyjmout a povařit ve vývaru ještě jinou zeleninu. 

Zavaříme do vývaru noky z vajec a hrubé mouky (krupičky).

Nakonec přidáme nasekanou petrželku a můžeme podávat.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno