Pažitka
Název:

Sirup ze smrkových výhonků


Sirup ze smrkových výhonků


Ingredience:
Ingredience:
mladé smrkové výhonky miska
cukr krupice nebo třtinový dle potřeby
citrony dle potřeby
Postup přípravy:

Už jste si z lesa přinesli taky plný košík nových smrkových výhonků? Jak jsou nádherně mlaďoučké, měkkoučké, heboučké ... a hlavně nabité zdravím. Trhejte je spíš na mladých smrčcích a určitě neotrhejte ze stromku všechny výhonky, ať může dál spokojeně růst. Vyzkoušejte tenhle zdravý sirup, je to jednoduché, jen se holt musí až 3 týdny čekat.

Sirup pomáhá: na průdušky, kašel, zvyšuje imunitu, rozpouští hleny, zmírňuje revma, tiší bolesti končetin, svalů a záněty šlach, podporuje prokrvení kůže. Užívá se 1 polévková lžíce každé ráno.

Postup je jednoduchý. Smrkové výhonky vkládáme postupně do sklenice, vždy 5 cm výhonků, pak zasypeme cca 1cm cukru, stlačíme a poklademe 2 - 3 kolečky citronu. Opakujeme do spotřebování výhonků, nahoře musí zůstat cukr. Sklenici uzavřeme a dáme na okno nebo ven na sluníčko a necháme 3 týdny stát. Bude se tvořit hustá šťáva, kterou po třech týdnech slijeme přes plátýnko do skleniček a budeme uchovávat v lednici.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno