

| 1. těsto: | |
| hladká mouka | 400 g |
| tuk (použila jsem máslo) | 150 g |
| moučkový cukr | 100 g |
| voda | 8 lžic |
| kakao | 2 lžíce |
| vejce | 1 ks |
| prášek do pečiva | 1 balíček |
| 2. těsto: | |
| polohrubá mouka | 200 g |
| cukr krupice | 200 g |
| vejce | 2 ks |
| olej | 100 ml |
| voda | 150 ml |
| prášek do pečiva | 1 balíček |
| Náplň: | |
| tvaroh (raději bych příště použila 2 tvarohy, bude vyšší vrstva) | 1 ks |
| mléko | 100 ml |
| cukr | 2 lžíce |
| nastrouhaná jablka | cca 10 ks |
| cukr nebo vanilkový cukr | 2 lžíce |
| skořice | špetka |
Čím více tvarohu dáte, tím bude koláč vyšší a pro milovníky tvarohu lepší.
Nejdříve připravíme první těsto smícháním a ručním vypracováním uvedených surovin. Těsto je měkčí, přeneseme jej na plech vyložený pečícím papírem a dotvarujeme do krajů a rohů až na plechu pomocí malého válečku.
Tvarohy rozmícháme dohladka s mlékem a cukrem. Naneseme jej na těsto na plechu. Na tvaroh dáme ve vyšší vrstvě nastrouhaná jablka, posypeme cukrem (vanilínovým) a poprášíme skořicí.
Poslední vrstvu tvoří těsto, které vyšleháme z uvedených surovin a nalijeme rovnoměrně na jablka.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180C a pečeme, dokud nám nezrůžoví horní vrstva.