Pažitka
Název:

Skládaný jablkový koláč


Skládaný jablkový koláč


Ingredience:
1. těsto:
hladká mouka400 g
tuk (použila jsem máslo)150 g
moučkový cukr100 g
voda8 lžic
kakao2 lžíce
vejce1 ks
prášek do pečiva1 balíček
2. těsto:
polohrubá mouka200 g
cukr krupice200 g
vejce2 ks
olej100 ml
voda150 ml
prášek do pečiva1 balíček
Náplň:
tvaroh (raději bych příště použila 2 tvarohy, bude vyšší vrstva)1 ks
mléko100 ml
cukr2 lžíce
nastrouhaná jablkacca 10 ks
cukr nebo vanilkový cukr2 lžíce
skořice špetka
Postup přípravy:

Čím více tvarohu dáte, tím bude koláč vyšší a pro milovníky tvarohu lepší.

Nejdříve připravíme první těsto smícháním a ručním vypracováním uvedených surovin. Těsto je měkčí, přeneseme jej na plech vyložený pečícím papírem a dotvarujeme do krajů a rohů až na plechu pomocí malého válečku. 
Tvarohy rozmícháme dohladka s mlékem a cukrem. Naneseme jej na těsto na plechu. Na tvaroh dáme ve vyšší vrstvě nastrouhaná jablka, posypeme cukrem (vanilínovým) a poprášíme skořicí.
Poslední vrstvu tvoří těsto, které vyšleháme z uvedených surovin a nalijeme rovnoměrně na jablka.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180C a pečeme, dokud nám nezrůžoví horní vrstva.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno