Pažitka
Název:

Skořicové parádění


Skořicové parádění


Ingredience:
Ingredience:
bílek1 ks
hladká mouka
cukr moučka
mletá skořice1/4 lžičky
Postup přípravy:

Tuto milou vychytávku jsem se naučila v pražském kulinárním studiu, kam jsem byla pozvána zástupci společnosti ALPRO. Děkuji za bezva recept - tip na dekorování kuchaři Honzovi a samozřejmě i všem ostatním, kdo se o nás báječně starali.

V misce umícháme všechny suroviny dohladka, směsí naplníme zdobicí sáček a na pečicí papír stříkáme tenké obrazce (síťky, čmáranice apod.). Netvoříme příliš velké obrazce ani velké plochy. Mé "čmárání" bylo velké asi 6 x 6 cm.

Pečeme v troubě předehřáté cca na 180°C asi dvě minuty - kontrolujeme.

Když tvary lehce zezlátnou, vyjmeme je z trouby.

Ještě několik minut po vytažení jsou krásné tvárné a lze je ohýbat do různých tvarů.

Pokud pečení přeženete, tvárné už sice nebudou, ale to nevadí, parádu udělají i tak.

Toto těsto je po vychladnutí krásně křupavé.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy10 min

Autor:
Daniela Svobodová

    zavřít okno