Pažitka
Název:

Skořicové sušenky s dýňovým krémem


Skořicové sušenky s dýňovým krémem


Ingredience:
Těsto:
špaldová mouka typ 630300 g
máslo170 g
třtinový cukr60 g
skořicový cukr20 g
celé vejce1 ks
Krém:
dýně Hokaido100 g
smetanový sýr150 g
třtinový cukr1,5 lžíce
skořicový cukr1/2 lžíce
máslo50 g
Postup přípravy:

Letos jsem se rozhodla zapojit se do soutěže Lidl Food Challenge na téma „HALLOWEEN.“ Halloween je spojován se sladkostmi, a protože s dětmi nejraději mlsáme, když si doma upečeme sušenky, zvolila jsem sušenky. Nejsou to však jen tak ledajaké sušenky, ale jsou to sušenky s dýňovým krémem. Na „slepovaných“ sušenkách je skvělé to, že si je můžete jíst, jak se vám zachce, tedy celé slepené, rozdělené na polovinu, nebo nejdříve slíznete krém.

Ze všech surovin vypracujeme těsto (z mouky, povoleného másla, obou cukrů a vejce), které necháme minimálně hodinu odpočinout v lednici. Z těsta vyválíme placku, ze které formičkami vykrajujeme libovolné tvary (v tomto případě s tématem Halloween). Pokládáme sušenky na plech vyložený papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů přibližně 10 minut. Necháme vychladnout a mezitím si uděláme krém.

Nejprve si dýni oloupeme a vydlabeme, nakrájíme na kostky a pomocí tyčového mixéru rozmixujeme na pyré. Poté si v míse smícháme máslo, smetanový sýr, cukr a dýňové pyré. Směs vyšleháme elektrickým šlehačem do hladkého krému. Poté si vezmeme vychladlé sušenky a jednu natřeme trochou krému a přiklopíme druhou sušenkou. Před podáváním dáme sušenky na chvíli do lednice.

Podrobné info:
Počet porcí20 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno