

| Těsto: | |
| hladká mouka | 400 g | 
| vlažné mléko | 250 ml | 
| krupicový cukr | 45 g | 
| změklé máslo | 75 g | 
| čerstvé droždí | 35 g | 
| kardamom | 1 lžička | 
| sůl | špetka | 
| Náplň: | |
| změklé máslo | 75 g | 
| cukr | 45 g | 
| skořice | 1 lžíce | 
| kardmom | 1/2 lžičky | 
| cukr krystal (není nutný) | na posypání | 
Milujete vůni skořice? Pak vyzkoušejte nadýchané skořicové uzly se zajímavou přísadou - kardamomem.
Do nádoby pekárny rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem a zalijeme vlažným mlékem. Necháme vzejít kvásek a zasypeme moukou smíchanou se solí a kardamomem. Na program "kynuté" necháme vypracovat a vykynout těsto.
To následně na válu vyválíme na obdélník cca 30x40 cm a potřeme náplní, kterou jsme si v mezičase připravili : změklé máslo dobře rozmícháme s cukrem, skořicí a kardamomem. Takto připravený obdélník těsta složíme z delší strany na třetiny ( jako dopisní papír do podlouhlé obálky). Rozkrájíme na proužky o šířce cca 3 cm a kolem prsů zatočíme do uzlů, jeden konec protáhneme, aby se nerozmotaly. 
Na plechu necháme ještě asi 20 min kynout a pak pečeme v na 180 -200°C předehřáté troubě do zlatova. Před pečením je možné ještě sypat krystalovým cukrem, ale není to nutné. Já ani po upečení necukruji, ale to každý podle zvyklostí a chuti.
Čerpáno z webu vypecky.com.